Min mammas dag

Idag är det min mammas dag - mors dag! Hon förtjänar minsann en alldeles egen dag. För det kan inte vara lätt att gå runt och vara världen bästa mamma hela tiden! Grattis på dig och puss - Jag älskar dig!
.

Hårfint!

Mamma har varit här och hjälpt mig massor till min utställning och vernissagen - Tusen tack! Vernissagen hade jag ikväll och sen kommer utställningen stå i morgon och på söndag 10-17 på Hertig Johans torg. Närmast sörjande besökte vernissagen, men det var väldigt många som gick förbi och kollade. Skövde Nyheter och SLA kom också och fotade och intervjuade. Artikeln i Skövde Nyheter ligger redan uppe HÄR. Det går bra nu syster!
.
Foton tagna av Jens Fransson från artikeln i Skövde Nyheter

Hårfint! och illamående

Sitter fortfarande i skolan, hör och häpna, och har faktiskt åstadkommit ganska mycket. Till min utställning vill jag ha exempel på de kommentarer tjejer med håriga armhålor fått utstå, därför har jag vart inne på diverse sidor på mestadels facebook och samlat dessa, skrivit ner alla och nu skrivit ut dem. Fast jag läst många av dem förut blir jag fortfarande mörkrädd och man mår en aningen illa. Exempel på sådant man får läsa är:
.

“Det är kvinnans natur och skyldighet att tillfredsställa mannen”

.

”Du bör hängas. I fyra minuter. Sedan skall du få vila. Sedan hängas igen. Tills döden tar dig.”

.

”En lösning jag ofta använder själv är hårspray och en tändare när kärringa sov”

.

Ni ser ju själv - det fins inte så mycket att säga egentligen mer än att det är oacceptabelt. Har runt en 40 citat jag har samlat ihop och det ena är mer upprörande än det andra.


.

Kom kom på min vernissage i morgon klockan 17.00 på Hertig Johans torg i Skövde!!


Helgens bilder

Jag var som bekant hemma i Björkvik i helgen, skönt att få komma hem lite ibland. Dock är jag nu tillbaka i Mariestad och måste snart hem till Skövde. Skulle helst somna om när jag vaknade, men har alldeles för mycket att göra för de. Jag tänkte inte skriva så mycket, utan mest visa utdrag ur helgen med lite bilder.
.
Ett litet smakprov på min fotoprojekt "hårfint!"
.
(Redigering: Syster Carrå Åsgård)
.
Min syster och hennes pojkvän var helt fantastiska som näckande modeller i
skogen. Tack så mycket!
.
Morfar
.
Innan det var dags för att tävla i beridet bågskytte
(Tyvärr missade jag själva tävlingen)
På bilden: Syster Carrå Åsgård och mamma Cicki Åsgård
.
Isabelle var så duktig på dansuppvisningen! Tyvärr var Nicole hemma
och sjuk, så hon fick inte dansa. Men det blir uppvisning nästa år igen :)

Utan blodsband, men dock så nära

Sötgrisarna ligger fortfarande och sover där inne, men jag, som inte somna förrän runt 03.00 i natt vaknade minsann strax efter 9... Hur går sånt till? Jag tänkte skriva ett inlägg om förhållanden, och charmen med dom. Nu pratar jag inte om förhållanden mellan två kära (fast det är nog så underbart), utan om förhållanden mellan människor som går utanför de gränserna. Tillexempel hur vi idag bygger familjer. Du är min syster, du är min bror, du är min morfar och detta min kusin - fast egentligen har vi inget som helst blodsligt band till varandra. Men du känns som min syster, då får du vara det. Man säger att man inte kan välja sin familj, man visst kan man? Man har svårt att avsäga sig biologiska band med vissa människor, men visst kan man ta och bilda en egen familj av dom som bara får en att må bra och som man älskar? Eller bara ha en mycket större familj, eller två stycken!
.
(Nu vaknade Des där inne, och passade på att ha ner något på golvet. Vi får se om hon kommer upp eller somnar om. Nu blev det tyst igen...) Des och Sara och Jag har också ett slags förhållande. Fast det är de som är tillsammans, så är det ändå ett Vi. Vi planerar framtiden, hur vi ska bo, vad vi ska ha för djur, Vårt liv. Eller som Des sa här om dagen: Vi ska skaffa dig ett liv Evelina. Jag: Du menar att jag ska skaffa oss ett liv? Des: Ja, precis!
Det kanske känns redikalt att tänka så här, och folk kanske tycker det är konstigt när vi alla följer med på varandras släktmiddagar och vi blir ihopblandede med varandra - vem är tillsammans med vem? Men vi vet ju precis hur det är, och det är ju det viktigaste. Det är inte svårare än att förklara. Vi trivs och planerar och gör som vi vill - precis som vanligt!
.

Team Newin!


Så här gör man på Stockholmsvägen

Klockan är 09.30 och dom andra sover än. Ska strax vara jobbig och väcka dom - jobb väntar!
Har sovit lugnt hela natten utan några katter som levt rövare, och ingen sol som gassat ihjäl mig så här på morgonen. Däremot ser jag gärna att solen kikar fram senare, tack. I går var vi duktiga och fotade massor av plagg till hemsidan, exakt 210 stycken faktiskt, och idag blir det mer. Vi han också med lite annat där emellan:
.
Des förbereder sig inför mitt nya projekt!
.
Sara är lika charmig som vanligt...
.
Här tvättas det inte, så vid duschning är det små handdukar som gäller.
Tur att vi också är små
.
Elvis är lika nyfiken och långhalsad som vanligt.
.
.
Så här gör man på Stockholmsvägen

Välkommen fru vår

Nu är våren här, på riktigt, och det har vi utnyttjat - till max!
.

Gårdagens hamnmiddag.
Sara läser spelreglar till Filmjakten
Filtmys
The Grillmaster!

1 maj - denna fantastiska dag!

Då är den här, 1 maj - denna fantastiska dag! Som vanligt blir det demonstration genom Skövde med avslutande tal och musik i Helensparken. 13.00 samlas vi utanför Skövdes kulturhus - KOM!
Mitt största problem nu är att de flesta av mina klänningar råkar vara blåa istället för röda, hur ska de gå? Man vill ju vara fin en dag som denna. Får ta och duscha (lukta gott är ju en bra början) och sedan riva ut garderoben. Som vanligt. Men inte ska lite klädproblem stå i vägen en dag som denna- det är ju 1 maj!!
.

RSS 2.0