Utan blodsband, men dock så nära

Sötgrisarna ligger fortfarande och sover där inne, men jag, som inte somna förrän runt 03.00 i natt vaknade minsann strax efter 9... Hur går sånt till? Jag tänkte skriva ett inlägg om förhållanden, och charmen med dom. Nu pratar jag inte om förhållanden mellan två kära (fast det är nog så underbart), utan om förhållanden mellan människor som går utanför de gränserna. Tillexempel hur vi idag bygger familjer. Du är min syster, du är min bror, du är min morfar och detta min kusin - fast egentligen har vi inget som helst blodsligt band till varandra. Men du känns som min syster, då får du vara det. Man säger att man inte kan välja sin familj, man visst kan man? Man har svårt att avsäga sig biologiska band med vissa människor, men visst kan man ta och bilda en egen familj av dom som bara får en att må bra och som man älskar? Eller bara ha en mycket större familj, eller två stycken!
.
(Nu vaknade Des där inne, och passade på att ha ner något på golvet. Vi får se om hon kommer upp eller somnar om. Nu blev det tyst igen...) Des och Sara och Jag har också ett slags förhållande. Fast det är de som är tillsammans, så är det ändå ett Vi. Vi planerar framtiden, hur vi ska bo, vad vi ska ha för djur, Vårt liv. Eller som Des sa här om dagen: Vi ska skaffa dig ett liv Evelina. Jag: Du menar att jag ska skaffa oss ett liv? Des: Ja, precis!
Det kanske känns redikalt att tänka så här, och folk kanske tycker det är konstigt när vi alla följer med på varandras släktmiddagar och vi blir ihopblandede med varandra - vem är tillsammans med vem? Men vi vet ju precis hur det är, och det är ju det viktigaste. Det är inte svårare än att förklara. Vi trivs och planerar och gör som vi vill - precis som vanligt!
.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0