Handlar homofobi verkligen om homosexualitet?

Jag tycker att det är väldigt spännande det här med homofobi. Det är ett väldigt konstigt ställningstagande att göra att anse att en sexuell läggning skulle vara fel, men intressant att se vilka argument detta ställningstagande grundar sig i. Jag läste en intervju för några dagar sedan som är från 2012 med Willy Christiansson, ordförande för SD Hörryda. Här får han frågor om homosexuallitet och hans syn på den. Intervjuen har jag kopierat in nedan och efter kommer en kortare analys.

”Det är ju så här va. Jag protesterar mot att man upprättar en läroplan som säger att det inte är onaturligt med homosexualitet. Det tycker jag är helt fel att göra en läroplan på detta viset. Jag säger som min gamla far. Du ska aldrig ta något som inte tillhör dig. Det börjar med en knappnål och slutar med en silverskål. Om det börjar på detta viset att man lär ut till fjortonåringar att det inte är onaturligt att vara homosexuell vart kommer detta sluta? Det blir en degenerering av befolkningen”

”Jag vet att när man ligger på lasarettet så är den mest infekterade avdelningen där man lämnar in dessa pisseflaskor och annat. Det är förenat med livsfara för folk med infektionsrisk. Inte går jag och sätter mig och äter en fin måltid på toaletten.”

1. Så du säger att det är orent om man är homosexuell?
”Du kan ju tänka dig själv vem är det som lapar vatten i en kloak eller i ett latrinkärl?
Det finaste vi har är kärleken mellan två kön. Den absoluta klimaxen är när den kärleken sker i samförstånd och kanske då utmynnar i ett planerat havandeskap. Då skapas nya friska generationer, men du kan inte skapa det genom avloppssex.”

2. Du kallar sexet för avloppsex?
”Ja jag jämför det med det. Vi har kroppsöppningar som är till för att inta något eller släppa ut något där har du funktionerna, jag behöver inte säga mer än det.”

3. Du menar då att det är väldigt orent att ha sex mellan samkönade?
”Det anses orent”

4. Men det finns ju folk som har oralsex, det är ju inte heller till för att ha sex, är det också orent?
”Ja som jag sa tidigare, då är jag tvungen att ta fram en väldig massa fakta och det har jag inte tid till att göra. Det är därför jag vill uttrycka min undring om vem det som verkligen är homofob? Men min klara ståndpunkt är att homosexualitet är onaturligt och vill ge denna fjortonåring mitt stöd. Sen kan man börja spekulera i varför man fick aids och hiv? Och hur? Var kommer det ifrån?”

5. Så du tror att det kommer från de homosexuella?
”Ja, eller till exempel de som idkar tidelag.”

6. Tycker du att man ska förbjuda homosexualitet om det är det som sprider aids?
”Du kan ju aldrig förbjuda det för då får du göra som man gjorde på 40 och 50talet. Då får du ta tag i dem när de visar tendenserna och så får du lobotomera dem och sätta dem på institution men det har vi ju inte råd att ha längre. Men förr gjorde man så, jag har för mig att man gjorde så.”

7. Hur tycker du själv att vi ska agera? Du säger ju att homosexualitet är en smittbärare och orent. Hur ska vi göra för att få bort det om det är så farligt?
”Det är upp till var och en att inse. Men eftersom en läroplan redan i skolan säger att man ska visa respekt för dem som håller på att snuska sig på detta viset och utför orena handlingar om jag uttrycker mig på det viset. För de blir ju en smittofara för övriga klassen. Alla håller ju på och testar. Det är väl ingen tvekan om det. Man testar ju på många olika sätt. Det är många som inte testar allt som den här avarten av sexuella handlingar. Men de kan tänka sig för att pussas, men var har den munnen varit för en halvtimme sen? Vad har den för bakterier och hur kommer de påverka mottagaren?”

Analys:
 
1. Här säger Willy "Den absoluta klimaxen är när den kärleken sker i samförstånd och kanske då utmynnar i ett planerat havandeskap". Att tolka utav det så anser Willy att sex endast är till för att skaffa barn och inget du gör bara för nöje. Jag vet inte om han själv har barn eller hur många. Men det borde betyda att hans sexuella upplevelser går att räkna i antalet ungar han har. Ungefär sådär.
 
2. Han jämför analsex med avloppssex och att det helt enkelt finns öppningar där det endast bör komma ut saker (läs: bajs) och inte in (läs: snoppar eller annat). Här propagerar han alltså emot ANALSEX. Det känns som att om en har levt över 60 år (ja, Willy är närmare 70) så kanske en borde ha i vetskap att analsex även förekommer i heterosexuella sexkontakter (i väldigt stor utsträckning) och därför inte är ett hållbart argument i propagerandet mot homosexuallitet. Eller?

3. Anses orent? Av vem? Många anser att griskött är orent, även att mens är det. Ska vi kanske förbjuda mens? Propagera för att det är fel och att vi inte bör prata om det som en naturlig sak. Personligen tycker jag att det är ganska orent att bita på tånagarna och inte tvätta händerna efter toabesök. Kanske ska propagera emot det också.

4. Han har inte tid att ta fram fakta om oralsex är orent eller inte. Vart har han fått faktan om att analsex är orent ifrån? Och här börjar det också spekuleras i hur hiv & aids började spridas. Här har han inte heller någon vetenskaplig fakta utan bygger endel av sin homofobi utifrån personliga spekulationer. Hållbart Willy.
 
5. Har någon informerat dig Willy om att homosexuallitet också handlar om kärlek och lycka och inte bara om sex?!
 
6. "Då får du ta tag i dem när de visar tendenserna och så får du lobotomera dem och sätta dem på institution men det har vi ju inte råd att ha längre". Ska vi här tolka det som att Willy anser att detta är en bra lösning bara att det inte är ekonomiskt hållbart i dagens läge? Han är kreativ den där.  "Men förr gjorde man så, jag har för mig att man gjorde så.” Vet du att det var så eller är detta ännu en spekulation?
 
7. Nu kommer vi till det intresantaste stycket! "läroplan redan i skolan säger att man ska visa respekt för dem som håller på att snuska sig på detta viset och utför orena handlingar". Nej Willy, jag tror att läroplanen istället säger att ingen får diskrimineras, varesig sexuell läggning. "de blir ju en smittofara för övriga klassen. Alla håller ju på och testar". Jag vet inte hur lektionerna såg ut när du gick i skolan, men gruppsex med analtema var ingen av de aktiviteterna vi hade inplanerade i alla fall. 
 
 
Vad vi egentligen kan komma fram till här, förutom att Willy är oerhört dåligt påläst, är att vad han egentligen anser fel är analsex och egentligen sex som inte innbär syftet av att skaffa barn. Kanske är det detta som vikten i så fall ska läggas på och helt enkelt strunta i å blanda in homosexualitet i debatten. Och hur i så fall HAN  skulle drabbas av att andra roar sig med lite analsex emellanåt är ju också ganska förundransvärt, eller så är det så att han kanske helt enkelt är för nyfiken "Alla håller ju på och testar. Det är väl ingen tvekan om det. Man testar ju på många olika sätt".

Kommentarer
Postat av: Fia

"Då får du ta tag i dem när de visar tendenserna och så får du lobotomera dem och sätta dem på institution men det har vi ju inte råd att ha längre"
Fyfan vad äcklad jag blev när jag läste det där. Idiot. :/

Hoppas du kommer på hbtq-festivalen på Nyeport i helgen förresten! :)
/Fia

2013-05-17 @ 10:40:23
Postat av: Anonym

"Jag vet inte hur lektionerna såg ut när du gick i skolan, men gruppsex med analtema var ingen av de aktiviteterna vi hade inplanerade i alla fall." Du är ju så skön!

Skrämmande text btw. Att människor kan ha så skrämmande åsikter.

"En kvinna utan man är som en fisk utan cykel",
den gillar jag

2013-06-29 @ 18:45:32
Postat av: Adam

Hej på daj

2014-02-01 @ 20:59:22

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0